2. februar 2015

Jussi vinder Mimi Prisen i Tyskland

Mimi Prisen:

MIMI Prisen blev uddelt for første gang i 1990. Det er en publikumspris, hvor erfarne boghandlere – denne gang Reuffel (Koblenz), Rombach (Freiburg), glatteis (München) og Librodrom (Eschweiler) laver en liste på 30 nyudgivne krimier. Den er opkaldt efter filmen af samme navn med Harald Juhnke og Heinz Ehrhardt i hovedrollerne og efter titelmelodien der blev en ørehænger, skrevet af Bill Ramsey, der erobrede 3. plads på den tyske hitliste efteråret 1962 … sangen : ohne Krimi geht die Mimi nie ins Bett!

Fra oktober til slutningen af november 2014 var det krimifans, der stemte på de udvalgte titler. Det var læserne af bladet buchSZENE og besøgende til webstedet www.wortundtotschlag.de, der kunne afgive deres stemmer. Dette resulterede i en shortlist med kun 10 titler.

I sidste runde, som gik i gang i begyndelsen af december 2014 kunne læserne på www.wortundtotschlag.de stemme på disse 10 titler – vinderen af denne runde blev vinderen af Mimi Prisen 2015.

Mimi Statuen, som er skabt af tegneserie kunstneren Hendrik Dorgathen, vil bliver overrakt i München den 22. marts.

Se hjemmesiden:
Wort und Totschlag: