23. oktober 2014

Jussi sælger rettighederne til Afdeling Q serien til Hollywood

Fra Berlingske Tidende

Manuskriptforfatteren Scott Frank ringede til Jussi Adler-Olsen og spurgte ham om han måtte købe rettighederne til Afdeling Q bøgerne, med henblik på en tv-serie i USA, og Jussi Adler-Olsen sagde med det samme ja. Jussi Adler-Olsen siger at optagelserne af Afdeling Q, forhåbentlig starter i 2015 og at der i alt vil blive 10 sæsoner, 1 sæson= 1 Afdeling Q bog. Siden det første gang kom frem sidste år, at Jussi Adler-Olsen har solgt sine tv-rettigheder til USA, har han og Frank diskuteret det nødvendige og indlysende spørgsmål: Hvem skal spille Carl Mørck – og de andre. Og hvor skal det foregå?

»Serien skal optages i Boston, fordi den by og området omkring minder meget om Danmark og København. Demografisk, klimatisk – og også når det gælder livsindstilling,« siger Adler-Olsen til BT. Serien skal produceres i et endnu ukendt antal afsnit for hver sæson. I alt ti sæsoner.

»Frank og jeg har talt meget om, hvem man kunne forestille sig som Carl Mørck i serien. Flere ting spiller ind. Det skal være en skuespiller, der er villig til at binde sig for ti år. Og det nytter ikke noget med George Clooney, han vil være for gammel om ti år,« siger Jussi Adler-Olsen.